VAARTOCHTEN MET VECHTZOMP OVER DE VECHT

18, 19, 20 Aug 2023

Ook dit jaar worden er weer vaartochten over de Vecht aangeboden in een Vechtzomp. Het varen over de Vecht was vorig jaar een groot succes als natuurtocht met aandacht voor wat er groeit en bloeit langs de oevers van de Vecht. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan het grote plan dat het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft voor de versterking van de dijken. Al varend wordt er informatie gegeven over het Project Veilige Vecht.

Vaar mee met de Festival de Vecht boottochten! Een unieke kans om op een unieke manier al varend over de mooie Overijsselse Vecht in een Vechtzomp te genieten van de omgeving en tegelijkertijd kennis te nemen van de plannen van het waterschap.

De Vecht slingert door het Vechtdal, met groene dijken aan weerszijden van de rivier. De dijken langs de Vecht beschermen het gebied tegen overstromingen. Om Dalfsen en Zwolle ook in de toekomst te beschermen, gaat het waterschap de Vechtdijken versterken.

Tijdens de vaartocht wordt u meer verteld over de Vechtdijken en hoe het waterschap werkt aan sterke dijken voor nu én in de toekomst. Een soort mini-dijkencollege in de buitenlucht!

Het waterschap biedt deze mooie en interessante boottochten aan, waarbij 25 gasten per tocht mee kunnen varen.

WANNEER EN WAAR Er zijn boottochten op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus. Elke boottocht start om 13.00 uur bij de Fabriek aan de kade in Dalfsen.

OPGAVE DEELNAME EN NADERE INFORMATIE Om teleurstelling te voorkomen is opgave nodig, dat kan via Hiawatha. U kunt bij uw aanmelding uw voorkeursdag aangeven. Via Hiawatha krijgt u informatie over de eventuele toegangskosten. Is een vaartocht volgeboekt dan wordt verdere opgave geblokkeerd tot alle drie de dagen zijn volgeboekt.

Wees er dus snel bij, want VOL=VOL!