FESTIVAL PROGRAMMA DALFSEN

Za 19 Aug 2023

Festival de Vecht pakt groots uit deze zomer in Dalfsen! Er wordt op zaterdag 19 augustus een heel gevarieerd festival programma aangeboden vol, veelal gratis, activiteiten voor jong en oud. Beleef het mee!

• VAARTOCHTEN Om 13.00 uur is er een vaartocht over de Vecht in een Vechtzomp. Ook op 18 en 20 augustus om 13.00 uur vaart de zomp over de Vecht. Meer informatie www.festivaldevecht.com/evenementen/vaartochten-over-de-vecht-in-vechtzomp/

• VRIENDEN VAN HET VECHTDAL LIVE! Kom tussen 15.00 – 20.45 uur op het Koninginnenplein genieten van een GRATIS toegankelijk spetterend live muziekspektakel voor, maar vooral door (plaatselijke) muzikanten, solisten en/of bands plaats. Meer informatie www.festivaldevecht.com/evenementen/vrienden-van-vechtdal-live/ 

• FOTO TENTOONSTELLING EN PUZZELTOCHT Met als thema ‘verbinding met de Vecht’ is een unieke fototentoonstelling samengesteld, die te zien is in de Grote Kerk van 11.00 – 16.00 uur. Fotografen Fenneke Goutbeek, Johan Bokma, Jos Scholten, Gerrit Houdschild en Ron Feijen geven een unieke kijk op de Vecht, een rivier altijd in beweging. Daar waar gerecreëerd wordt en waar water en natuur echt beleefd worden, wordt deze parel onthuld in al zijn glorie.

Doe mee met een PUZZELTOCHT voor het hele gezin! De start is bij de Overkant van 13.00 – 16.00 uur naast de Grote Kerk. De Historische Kring Dalfsen heeft 37 oude foto’s geleverd voor de puzzeltocht. Deze foto’s worden verstopt in het centrum van Dalfsen. Zoek de letters bij de foto’s en los de puzzel op. Printhuus Dalfsen heeft alle foto’s van de expositie en de puzzeltocht afgedrukt.

• URBAN SKETCHERS De term Urban Sketching is ontstaan in 2007 en wordt gebruikt voor een wereldwijde groep tekenaars die tekenen wat ze ter plaatse zien. Ook in onze regio is zo’n groep: de SketchCrawl Zwolle www.facebook.com/SketchCrawlZwolle Vanaf 12.00 uur zullen deze tekenaars, in het kader van Festival de Vecht, neerstrijken in Dalfsen. Zij gaan op verschillende locaties tekenen, zoals de Zwevende Steen, de Vecht, het aangezicht van Dalfsen en het centrum. Wil je ze aan het werk zien, of wil je zelf meetekenen, zoek de tekenaars dan op tussen station Dalfsen en het Waterfront.

• WORKSHOP CIGAR BOX GITAAR BOUWEN VOOR KIDS Wegens groot succes vorig jaar, kunnen ook dit jaar kinderen tussen de 7 en 13 jaar weer meedoen aan deze leuke, leerzame workshop. Er zijn drie workshops: om 13.0014.00 en 15.30 uur bij de fontein op het Koninginneplein naast De Fabriek in Dalfsen. Er kunnen maximaal 10 kinderen per workshopslot meedoen. Wees er dus snel bij! Tijdens de workshop bouw je onder begeleiding van Cigarbox Henri je eigen 1-snarige instrument van diverse gerecyclede materialen en een echte gitaarsnaar. En… je krijgt er gitaarles bij, zodat je aan het eind van de workshop ook echt op je cigarbox gitaar kunt spelen. Op de zogenaamde Kids Bow kun je namelijk al heel snel een blues wijsje en een vette rocklick spelen. In deze video is te zien hoe de gitaar er uitziet en klinkt https://youtu.be/jN6Q5yP02Ts Duur van de workshop, inclusief les, is ongeveer een half uur per groep en de kans is groot dat een 9-jarige cigar box gitaar speler een korte demo komt geven!

DEELNAME CIGAR BOX WORKSHOP Door inzet van speciale fondsen, kost deelname slechts € 10,-  per gitaar. Wil je meedoen? Stuur een mail naar Cigarbox Henri bighouse1@kpnplanet.nl en vermeld je naam, telefoonnummer en gewenst tijdslot (13.00u, 14.00u of 15.30u). 

• VERHALEN VERTELLER Nadere informatie volgt nog.