Expositie en Kunstwerk Ronald A. Westerhuis

Tot
half sept

Van half juli tot eind augustus exposeert Ronald A. Westerhuis in de vm. Synagoge Dalfsen. Op het evenemententerrein naast het gemeentehuis wordt tot half september zijn kunstwerk 'New World' geplaatst.

Ronald A. Westerhuis is een landelijk bekende kunstenaar uit Zwolle die meestal grote stalen kunstwerken maakt.

Tweeëntwintig jaar geleden exposeerde hij voor het eerst als beginnend kunstenaar in de vm. Synagoge Dalfsen. Deze eerste tentoonstelling was voor hem van grote betekenis. Als een jonge man, lasser in de offshore, zette hij daarmee zijn eerste schreden in de kunst met roestvrijstalen werken. Na deze tentoonstelling besloot hij zich volledig op de kunst te richten.

Inmiddels is Ronald Westerhuis een van de grotere kunstenaars van Nederland. Hij exposeert en verkoopt zijn werken over de hele wereld, heeft ateliers in Zwolle en Shanghai en is o.a. bekend van het Nationaal Monument MH17.

Vanwege zijn band met de vm. synagoge heeft hij voor zijn 20-jarig jubileum opnieuw gekozen voor deze locatie om te exposeren.

De expositie in de vm. Synagoge is te bezoeken van 16 juli t/m 27 augustus, donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Omdat zijn werken meestal groot van formaat zijn, wordt op het evenemententerrein naast het gemeentehuis tot half september zijn kunstwerk ‘New World’, een grote cortenstalen bol van 4,5 meter doorsnede, tentoongesteld.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dalfsen, de stichting Kunst om Dalfsen, Festival de Vecht en sponsors.

PROGRAMMA

EXPOSITIE RONALD WESTERHUIS
KUNSTWERK 'NEW WORLD'

EXPOSITIE RONALD WESTERHUIS

EXPOSITIE RONALD WESTERHUIS

Van 16 juli t/m 27 augustus is in de vm. Synagoge, Julianastraat 18 in Dalfsen de jubileum tentoonstelling van kunstenaar Ronald Westerhuis te bezichtigen.
De expositie bestaat uit roestvrijstalen spiegelende beelden die zelfreflectie oproepen.
Openingstijden donderdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur.

KUNSTWERK 'NEW WORLD'

KUNSTWERK 'NEW WORLD'

Bij de expositie van Ronald Westerhuis hoort het kunstwerk 'New World', dat tussen half juli en half september op het evenemententerrein naast het gemeentehuis Dalfsen wordt geplaatst. 'New World' staat symbool voor de bol waarop we leven, de aarde. Met dit werk wil hij uitdragen dat elke dag een nieuwe wereld is en dat we elke dag opnieuw kunnen beginnen.